Не словом, а ділом. Перелік європейських клубів, які допомагають під час війни Україні

20 марта 2022

Зараз, під час вторгнення загарбницької Россії до Україні будь яка допомога нашій країні є неоціненою.

 Футбольні клуби з усього світу не залишились осторонь Ми вдячні кожному з них і сподіваємось, що їх перелік буде тільки зростати.
«Мілан»
«Мілан» активно підтримує Україну та українців, які постраждали від вторгнення Росії.
Італійський клуб створив канал для збору коштів для італійського Червоного Хреста, який співпрацює з українським Червоним Хрестом, щоб задовольнити потреби постраждалих від війни українців, в тому числі тих, хто шукає притулку за межами країни. Ці пожертвування будуть направлені Україні для надання невідкладної допомоги, ліків та матеріалів першої допомоги постраждалим під час війни.
Крім того, у співпраці з Андрієм Шевченком клуб розробив особливу ігрову футболку Special Edition – Manchester 2003. Це футболка з 7-м ігровим номером Шевченка на спині (в такій він грав у виграшному фіналі ЛЧ сезону 2002/03), доповнена українським прапором на плечах та грудях і написом «Мілан» за мир». Починаючи з 11 березня, футболку можна буде замовити за 50 євро, а також додати благодійний внесок у розмірі 15, 30 або 50 євро. Усі вторговані кошти будуть передані італійському Червоному Хресту для їхнього проекту в Україні.
Будуть і інші подібні благодійні аукціони, зокрема на продаж виставлять футболки з українським прапором, написом «Мир» і автографами футболістів, в яких команда виходила на розминку перед кубковим матчем з «Інтером».
Також будуть продавати футболки з написом «Мілан» за мир», в яких жіноча команда «Мілана» зіграла проти «Ювентуса» у півфіналі Кубка Італії.
Водночас академія «Мілана» літом візьме участь в організації спеціального дитячого табору для дітей, які вимушено залишили Україну.
«Ювентус»
«Ювентус» на своєму офіційному сайті повідомив, що клуб допоміг з евакуацією вихованців «Минаю» до Італії.
«Понад 2 500 км, поїздка в обидва боки, щоб простягнути руку населенню, постраждалому від війни в Україні», – сказано в повідомленні клубу.
Вихованці «Минаю» будуть тренуватись на базі «Ювентуса».
«Наполі»
«Наполі» організує акцію по допомозі українським біженцям.
Італійський клуб продасть футболки Maradona Game Special Edition з автографами футболістів неапольської команди, підготовлені для недільного матчу проти «Мілана», а вторговані кошти передасть некомерційній організації, яка займається прийомом біженців.
«Рома»
«Рома» приєдналася до акції Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (UNHCR) по допомозі українським дітям, які постраждали від вторгнення Росії.
Для початку римський клуб передав 2 000 одиниць зимового одягу для новонароджених та 1 000 таких речей для дітей молодшого віку.
Крім того, на матч 28-го туру Серії А проти «Аталанти» команда вийде в футболках зі спеціальними нашивками з логотипом UNHCR і серцем у кольорах українського прапора – щоб підвищити обізнаність про триваючу гуманітарну кризу.
Усі футболки з матчу, який пройде 5 березня о 19.00, згодом будуть виставлені на аукціон, а всі кошти будуть передані UNHCR для подальшої підтримки плану дій щодо допомоги юним українським біженцям.
«Лаціо»
Футболісти «Лаціо» підтримали Україну перед матчем 29-го туру Серії А проти «Венеції» (1:0).
Гравці римського клубу на передматчеву розминку вийшли у футболках з українським прапором там написом «Зупиніть війну в Україні» (на фото).
Такі футболки продавалися на стадіоні та фан-шопах «Лаціо». Вторговані кошти передадуть на підтримку українського населення.
«Спеція»
«Спеція» Віктора Коваленка надасть допомогу українським дітям, які постраждали від вторгнення Росії.
13 березня команда українця вдома зіграє з «Кальярі», а 50% вторгованих від продажу квитків коштів будуть перераховані в фонд Save the Children, який роками працює над наданням допомоги дітям, які постраждали від надзвичайних ситуацій у всьому світі.
Крім того, італійський клуб організував збір пожертв для українських дітей, які потребують гуманітарної допомоги. На даний момент таких щонайменше 400 000.
«Верона»
«Верона» организувала збору допомоги для українців.
Перед домашнім матчем з «Наполі» клуб разом з партнерами організував пункт збору на стоянці біля стадіону «Марк Антоніо Бентегоді».
«Верона» просить приносити консерви та соуси у жерстяній тарі, рис та макаронні вироби, олію. Також закликають доставити медикаменти – бинти, пластирі, протизапальні засоби.
Всю допомогу відправлять безпосередньо в Україну.
«Челсі»
«Челсі» створить благодійний фонд, куди буде передано весь чистий прибуток від продажу клубу. Фонд буде на благо всіх постраждалих у війні в Україні. Це включає надання критично важливих коштів на нагальні та невідкладні потреби жертв, а також підтримку довгострокової роботи з відновлення.
Титульний спонсор «Челсі» Three призупинив співпрацю з лондонським клубом через санкції проти Романа Абрамовича.
Телекомунікаційний та інтернет-провайдер також заяви, що хоче прибрати свій логотип з футболок «Челсі».
Three спонсорує «Челсі» з 2020 року. Угода розрахована до літа 2023 року. Вважається, що «Челсі» отримує за співпрацю 40 мільйонів фунтів в рік.
BBC повідомляє, що уряд Британії готовий у майбутньому розглянути питання про ліцензію, яка дозволила б продати клуб, але у тому випадку, якщо виручені кошти не перейдуть Абрамовичу. Його активи заморозили і заборонили йому в’їзд до країни.
– Заморожено його активи, накладено заборону на операції з британськими фізичними особами та підприємствами, заборону на поїздки та транспортні санкції;
– Заборонено пропонувати нові контракти гравцям або персоналу – у Антоніо Рюдігера, Андреаса Крістенсена і Сезара Аспілікуети закінчуються угоди 30 червня;
– Заборонено проведення трансферної діяльності;
– Заборонено продаж нових квитків на матчі для будь-якої з команд – включаючи жіночі та юніорські команди (лише власники абонементів та власники наявних квитків зможуть відвідати матчі);
– Заборонено продаж товарів фанатам (наявний товар можна продавати через третіх осіб);
– Жодних робіт по переплануванню стадіона;
– Заборонено витрачати понад 500 000 фунтів стерлінгів на охорону, стюардування та харчування на домашній матч і понад 20 000 фунтів стерлінгів на виїзні матчі.
Це пояснюється тим, що так буде краще для самого клубу.
«Евертон»
«Клуб може підтвердити, що негайно призупинено усі комерційні спонсорські угоди з російськими компаніями USM, «Мегафон» і Yota», – сказано в заяві «Евертона».
Клуб пожертвує 250 тисяч фунтів на допомогу Україні. Також «Евертон» запускає благодійну кампанію, мета якої зібрати 500 тисяч фунтів для Комітету з надзвичайних ситуацій в Україні, створеному в Англії.
Крім цього «Евертон» разом з комітетом з надзвичайних ситуацій запустили спеціальну гарячу лінію для пожертвувань на гуманітарну допомогу Україні.
Вони пропонують надіслати текстове повідомлення «Евертон» на номер 70150 – таким чином буде пожертвувано 10 фунтів стерлінгів.
Також «Евертон» планує посилити інтенсивність інформаційної кампанії із закликами більше донатити грошей для допомоги українцям, які постраждали від вторгнення РФ.
Раніше «іриски» вже направили 250 тисяч фунтів, а голова клубу Білл Кенрайт та мажоритарний акціонер Фархад Моширі пожертвували ще 250 тисяч.
«Норвіч»
Команда вийшла на розминку перед матчем з «Брентфордом» у спеціальній тренувальній формі з прапорами України. Після неї гравці «канарок» залишили на ній свої підписи. Дану форму виставили на аукціон, кошти з якої підуть на гуманітарну допомогу для українців.
«Уотфорд»
«Уотфорд» додав в клубний магазин кружки та брелоки, розфарбовані в синьо-жовті кольори.
Вторговані кошти з продажу цих предметів направлять до Червоного Хреста для допомоги постраждалим від війни в Україні.
Вартість кружки складає 8 євро, брелока – 6.
«Боруссія» Дортмунд
«Боруссія» Д у межах своєї кампанії допомоги українцям, які постраждали від війни, зібрала першу партію медикаментів.
Клуб та фани разом допомогли зібрати 160 тонн медикаментів, які відправлять в Україну. Також допоможуть біженцям з розташуванням та проживанням.
«Шальке-04»
«З урахуванням подій, розвитку та ескалації останніх днів – «Шальке» знімає з футболок напис «Газпром», – сказано у заяві німецького клубу.
«Байер»
Леверкузенський клуб вирішив усі отримані кошти з продаж нових лімітованих футболок направити на допомогу Україні.
«Байер» випустив 1930 ексклюзивних футболок до дербі з «Кельном». Всі вони були продані в інтернет-магазині за кілька годин.
Одна футболка коштувала 80 євро, загальна сума доходу склала близько 155 тисяч євро. Планувалося, що ці кошти підуть на проекти «Байера», але клуб вирішив цю суму направити Україні, яка чинить опір військам РФ.
«Гамбург»
«Гамбург» підтримав українських біженців, які переїхали в Німеччину після вторгнення РФ.
Клуб запросив на обід до ресторану на домашньому стадіоні «Імтех Арена» всіх охочих українців. Їх пригостили їжею, яку планували продати на скасованому домашньому матчі з «Ерцгебірге».
«ПСЖ»
«ПСЖ», «Реал» та «Мілан» призупинили угоди з російською букмекерською компанією Fonbet, повідомляє ресурс France Bleu.
Дані рішення пов’язані з вторгненням Росії в Україну.
Відзначається, що Fonbet – найбільший букмекер в Росії. «Мілан» та «Реал» підписали з ним договір у 2021 році, парижани – у 2019-му.
«Олімпік» Ліон
Французький клуб повідомив про пожертву 50 тисяч євро фонду UNICEF, який допомагає дітям в Україні.
Ці кошти буде витрачено на гуманітарну допомогу дітям, які постраждали від війни в Україні. Також «Ліон» вивчає можливості, як зможе допомогти українським футбольним клубам, футболістам та їх сім’ям.
«Монако»
«Монако» виділив кошти для допомоги українцям, які стали жертвами військового вторгнення Росії в Україну.
Клуб продовжує вивчати інші можливості надання додаткової гуманітарної допомоги. Уболівальники клубу, які бажають підтримати акцію Червоного Хреста можуть також зробити пожертвування.
«Реймс»
«Реймс» організував збір гуманітарної допомоги для українців, які постраждали від вторгнення військ РФ.
Клуб закликав усіх небайдужих принести необхідні речі на пункт збору. Зокрема, просять одяг, речі для маленьких дітей, предмети гігієни, їжу, джерела електроенергії.
«Реймс» відправив вантажівку в Україну наступного тижня.
«Андерлехт»
«Андерлехт» Богдана Михайличенко обіграв «Ейпен» у півфінальному матчі-відповіді Кубка Бельгії – 3:1.
Футболісти бельгійського клубу провели цю зустріч у футболках з українським прапором.
Згодом ці футболки були виставлені на аукціон, вторговані гроші передадуть на підтримку жертв війни в Україні.
ПСВ
Перед початком матчу ПСВ – «Хераклес» вболівальники ПСВ провели збір коштів на допомогу жертвам війни в Україні.
ПСВ підтримав цю акцію. Капітанська пов’язка та футболки гравців з кубкового матчу проти «Гоу Ехед Іглс» і матчу проти «Хераклеса» були виставлені на аукціон.
Всього вдалось зібрати 12 500 євро.
АЗ
АЗ зібрав на аукціоні кошти, які пожертвує дітям з України.
Нідерландський клуб продав 21 футболку гравців з автографами, а також жовто-синю капітанську пов’язку.
Всього виручили понад 10 тисяч євро, які направлять Breath Foundation – організація, яка допомагає постраждалим від війни дітям з України.
«Вітесс»
Російський олігарх Валерій Ойф змушений продати свою частку акцій у «Вітессі».
Він – основний акціонер клубу. Також Ойф покине наглядову раду клубу.
«Бенфіка»
«Бенфіка» матеріально-технічно підтримує Україну у війні з Росією.
Португальський клуб направить Україні близько 100 тонн товарів першої необхідності.
Їх збір проходить на «Ештадіу да Луш».
В гуманітарній акції також беруть участь президент «Бенфіки» Руй Кошта, керівник ради Генеральної асамблеї португальського клубу Фернандо Сіару, технічний директор Луїзао та виконавчий президент фонду «Бенфіки» Карлос Мойа.
Також «Бенфіка» буде приймати дітей, які займалися в футбольних школах клубу в Україні.
Португальський клуб мав власні школи для дітей у Києві та Харкові. Вже прибуло чотири дитини з цих шкіл.
«Реал» Мадрид
«Реал» направив 1 млн євро допомоги для українців, які змушені були змінити місце проживання через вторгнення РФ.
Гроші будуть віддані «Червоному Хресту», ООН та іншим організаціям, які допомагають постраждалим від війни.
Фонд «Реалу» також допомагає речами та предметами першої необхідності внутрішньо переміщеним особам в Україні та тим, хто виїхав в інші країни Європи. Фонд віддав понад 13 000 одиниць теплого та спортивного одягу для надання первинної допомоги біженцям, які прибувають з України до Іспанії.
«Ов’єдо»
Клуб трьом українським сім’ям з дітьми поселитися в Іспанії після вимушеного переїзду з України. Їх поселили в клубній резиденції. Всього прибуло 8 осіб, серед них 4 дітей. Один з них – 14-річний воротар з академії «Металіста». Діти зможуть тренуватися в структурі «Ов’єдо».
«Глазго Рейнджерс»
Гравці та керівництво «Рейнджерс» пожертвують мінімум 72 000 фунтів стерлінгів на підтримку України після вторгнення Росії.
Пожертвування доповнять внесок в розмірі 15 000 фунтів стерлінгів, зроблений благодійним фондом клубу на початку цього місяця.
«Селтік»
Благодійна організація «Селтік» пожертвувавши 10 000 фунтів стерлінгів на допомогу українським біженцям.
«Стяуа»
Власник «Стяуа» Джіджі Бекалі надає допомогу українським біженцям. Він вирішив забрати біженців та доставити їх до готелю клубу у Бухаресті. Бекалі направив усі автобуси, які йому вдалося знайти, включно з транспортом основної команди «Стяуа».

«Заглембе»
Діти разом з тренерами академії «Динамо» перебувають в розташуванні «Заглембе» з Сосновця.
Всього в складі делегації з України 31 особа – діти, їхні опікуни та тренери. Це команда U-12, яка вже тренується на базі польського клубу.
Наша база надає ідеальні умови для розвитку, завдяки яким юнаки зможуть виконувати свою тренувальну програму», – сказав директор академії «Заглембе» Вітольд Ліс.
«Інтер» Маямі
Власник клубу «Інтер» Маямі Девід Бекхем та його дружина Вікторія пожертвували 1 млн фунтів на допомогу Україні, повідомляє MailOnline.
Вони направили гроші фонду UNICEF, який допомагає українським дітям, постраждалим від війни.
Девід був послом UNICEF у Великобританії з 2005 року, а у 2015 році він заснував свій фонд за підтримки UNICEF.
«Алтинорду»
Президент «Алтинорду» Мехмет Озкан висловив готовність допомогти з розміщенням та проживанням збірної України U-16.
Озкан написав лист президенту Турецької федерації футболу Ніхату Оздеміру, щоб той обговорив таку можливість з президентом УАФ Андрієм Павелком.
«Алтинорду» готовий прийняти збірну на час війни в Україні з військами РФ.
«Хайдук»
Діти з академії «Шахтаря» були евакуйовані до Хорватії. Всього до Спліту вже виїхало 67 дітей з академії. Ціль – вивезти близько 90 дітей. «Хайдук» дасть нам поля для підготовки гравців «Шахтаря». З нами будуть працювати тренери хорватського клубу.
«Динамо» Загреб
Клуб допоміг 27 дітям з академії «Шахтаря» евакуюватися до Хорватії.
«Спарта» Прага
«Сьогодні наших дітей приймає празька «Спарта». Допомагає як із гуманітарними вантажами, так і з прийомом дітей», – сказав президент УАФ Павелко.
«Славіїя» Прага
Вболівальники та гравці першої команди празької «Славії» підтримали Україну.
Перед матчем 24-го туру чемпіонату Чехії проти «Спарти» (2:0) вони зібрали 600 000 крон (близько 770 000 гривень) на підтримку України.
Відмічається, що загальна сума допомоги зруйнованій війною Україні вже складає 1,5 мільйона крон (близько 1,93 мільйона гривень).
УЄФА
УЄФА припинила співпрацю з «Газпромом» у всіх турнірах.
Контракт був на суму близько 80 млн фунтів стерлінгів.
Торік у травні «Газпром» продовжив контракт з УЄФА. За його умовами, компанія стала спонсором двох Євро, а також продовжувала співпрацю з Лігою чемпіонів до 2024 року.
За оцінками, співпраця з Газпромом приносила УЄФА до 40 мільйонів євро на рік.
Також благодійний фонд УЄФА виділив 1 мільйон євро як допомогу українським дітям, які постраждали через вторгнення Росії.
Крім того, Дитячий фонд УЄФА виділив 100 000 євро для надання невідкладної допомоги українським дітям та біженцям.

Олег Мірошніченко

KomandaOnline

 

Оставьте свой комментарий

Укажите пожалуйста ваше имя и email адрес. Эти поля обязательные для заполнения.

Komanda Online

Обратная связь:  info@komandaonline.com

Сделано whitecode

Мы используем файлы cookie для улучшения нашего веб-сайта. Файлы cookie, используемые для основной работы этого сайта, уже установлены. Для получения дополнительной информации посетите нашу страницу Политики в отношении файлов cookie. Я принимаю файлы cookie с этого сайта. Согласен